12/08/14 22:57
(http://pik.bg)

Мъж, изчезнал мистериозно преди години, е обявен за мъртъв

Мъж, изчезнал мистериозно преди години, е обявен за мъртъв

Съдия Иван Димитров от Дупнишки районен съд обяви в петък, 5 декември 2014 г., за мъртъв изчезналия преди пет години в Истанбул 72-г. Димитър Кабзималски от гр. Рила. Производството е образувано по молба на сина му Александър Кабзималски, шеф на ОбС на БФС - Благоевград, и дъщерята Любка Кабзималска, прокурор в столицата, съобщи struma.bg.

През септември 2009 г. група от 16 екскурзианти от град Рила бяха отишли до Истанбул. Сред екскурзиантите са били и Димитър Кабзималски със съпругата му. В Истанбул са настанени в двузвезден хотел. Всички отшили по стаите си да отпочинат от дългото пътуване и трябвало да се съберат във фоайето около 16,30 ч. 

Съпругата на Димитър - Мария, си полегнала, а той заявил, че ще се обръсне. Докато тя спала, Димитър Кабзималски изчезнал безследно, обут с чехли, без връхна дреха. Притеснена, Мария заявила пред екскурзиантите, че съпругът й е излязъл от стаята и го няма. Всички започнали издирване в района на хотела. Уведомен е българският консул в Истанбул, както и турската полиция. След няколкочасово издираване групата си тръгнала за България.

Димитър Кабзималски е бил обявен и за международно издирване. В продължение на пет години близките му не получили никакви новини за него. Законът предвижда пет години след безследно изчезване на човека той да бъде обявен за мъртъв, ако пожелаят роднините му. В издадения смъртен акт за дата на смъртта е обявен 25 септември 2009 г. - денят, в който Димитър Кабизмалски е видян за последен път от съпругата му Мария.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване