12/08/14 07:58
(http://pik.bg)

Нели Куцкова: Трябва да има строги мерки срещу "гнилите ябълки" в съдебната система

Нели Куцкова: Трябва да има строги мерки срещу "гнилите ябълки" в съдебната система

"Радвам се, че този път Висшият съдебен съвет реагира бързо. Когато има подобна информация, трябва да се направи проверка и ако се установи вина, виновният трябва да бъде наказан, ако няма - името му да се изчисти. От много години за колеги се говорят лоши неща, а никой не реагира." Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Съюза на съдиите Нели Куцкова по повод скандала със съдия Румяна Ченалова.

Проблемите все се замазват и трябва някой посланик да дойде и да ни каже:

"Я си вижте гнилите ябълки в щайгата". Ние това отдавна го знаем и си го казваме, посочи Куцкова.

По думите й "гнилите ябълки" в съдебната система вместо да бъдат изправени пред правосъдието, са държани в зависимости, за да изпълняват поръчки.

"Трябва да бъдат взети изключително строги мерки не заради френския посланик, а заради спокойствието на българските граждани", подчерта Нели Куцкова, пише novini.bg.

"В случая не трябва да има значение кой подава сигнала, заяви директорът на Правна програма към "Отворено общество" Иванка Иванова. Абсурд е ВСС да се задейства чак след писмо от министър-председателя и от министъра на правосъдието, след сигнал на посланик. Има основание да подкрепим искане на правосъдния министър софтуера за случайно разпределение на делата да бъде прехвърлен към Министерството на правосъдието, както и някои административния функции", заяви Иванова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване