12/08/14 22:50
(http://pik.bg)

Ужасяваща болест превърна в развалина 47-годишна жена - достигна фрапиращите 220 кила

Ужасяваща болест превърна в развалина 47-годишна жена - достигна фрапиращите 220 кила

Ужасяваща болест е превърнала в развалина тялото на Емилия Никитова. Жената стада от от елефантиаза, или слонска болест – заболяване, което причинява застой на лимфна течност. Това води до драстично уголемяване на засегнатите части. Краката на Емилия са станали двойни, тялото и е наедряло до фрапиращите 220 килограма, пише "Марица".

47-годишната жена е направила два микроинфаркта има тежка застойна сърдечна недостатъчност, бъбречно заболяване и диабет. Вързана е за леглото. На ден става най-много един-два пъти. Дори минимално движение причинява мъка. Тежко е да я гледаш, още по-тежко да я слушаш. 

Съдбата е тъжен роман. Майка си отива от този свят, когато Емилия е 12-годишна. Баща трудно свързва двата края и изчезва. Убиват брат, когато е само на 19 години, а 20-годишната Емилия остава сам сама на света. Винаги съм живяла трудно. В моя живот няма „не искам”, само „трябва”. „Трябва” да се боря, „трябва” да продължавам, „трябва” да живея, разказва през сълзи жената. Въпреки неволите Емилия завършва немска гимназия, после отива да учи „Политология” в София.

Парите не стигат и трябва да работи, понякога на три места. Не се е омъжвала. Нямах време, животът си изтече през ръцете ми, разперва пръстите Еми. Разболява се на 31-годишна възраст. Имала е шивашко ателие, правила е преводи, но болестта напредва и през 2008 година се пенсионира. 

Живее в общинска боксониера в "Тракия". Нищетата е ужасяваща. Освен разнебитеното легло, има стар гардероб, телевизор и подвижна масичка, на която са натрупани книжа. Прави впечатление и етажерка с книги. Има и два-три стола. Всичко е пригодено така, че да е около нея. Прикована към леглото, Емилия не може да поддържа жилището си. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване