12/09/14 18:01
(http://pik.bg)

Адвокат Марковски категоричен: Министър Москов не е ксенофоб

Адвокат Марковски категоричен: Министър Москов не е ксенофоб

Министър Петър Москов категорично не е ксенофоб. Истината е, че докторите се бият в ромските махали. Истината е, че лекарите се оплакват, че понякога не могат да напуснат тези махали. Министърът търси някакъв механизъм, за да може да предпази докторите от бъдещи посегателства срещу тях.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ адвокат Марин Марковски. Трябва да има санкция за побой на лекар, която да е подобна на тази за побой на съдия. Лекарите също трябва да бъдат защитени, обясни още адвокатът. Той коментира и проблемите в съдебната система у нас. Нещата много ме тревожат. На път съм да се отчая от съдебната система. Всички говорят, че тя трябва да се реформира. Истината е, че никой не може да бъде доволен от съда.

Той решава спорове между двама души, две фирми и тн. Работата на съда не е всички да са доволни. Това не е увеселително заведение, категоричен беше Марковски. Въпросът за съда не е само за избора на делата. Да се обвинява съдебната система за множеството престъпление не е етично и коректно. Трябва да се промени НПК. Не може едно постановление на прокурор, да се променя от по-висше стоящ прокурор. Промяната не трябва да бъде само в отделянето на съда от прокуратурата и те да бъдат независими. Трябва да се спре избора на съдебните органи от политици и Народното събрание. С този избор съда става зависим от политиците, категоричен беше Марковски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване