12/09/14 07:21
(http://pik.bg)

Във Велико Търново дават безплатни лекарства на пенсионери и социални институции

Във Велико Търново дават безплатни лекарства на пенсионери и социални институции

Лекарства за 20 000 лева осигури голяма фармацевтична компания за дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Това стана възможно чрез проекта „С грижа за възрастните хора”. Медикаменти са получили домове за стари хора, защитени жилища и социални институции. Голяма част от тях попаднаха в пенсионери от великотърновските села. През септември бе разпределена първата част от медикаментите, преди дни бяха доставени и последните количества.

„Кметовете на населените места направиха заявки и така пенсионерските клубове получиха лекарства. Медикаментите са от първа необходимост и за бях не е необходимо лекарско предписание. Така за празниците хората вместо да купуват лекарства могат да осигурят хранителни продукти”, каза изпълнителният директор на неправителствената организация Благовеста Факирова. Сдружението вече получава десетки благодарствени писма.

Фармацевтичната компания осигури и материали, с които талантливи деца от търновските села ще изработят коледни картички и сувенири. Изделията ще бъдат предлагани на благотворителен базар.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване