12/09/14 22:38
(http://pik.bg)

Илия Илиев: Няма да има контролирано изпускане на язовир Кърджали

Илия Илиев: Няма да има контролирано изпускане на язовир Кърджали

Обстановката в област Кърджали е в границите на нормалното. Това каза за "Фокус" Илия Илиев, областен управител на Кърджали.

„Информацията, която имам до момента за община Кърджали до 17:00 часа е, че валежите на територията на общината са били 5 литра на квадратен метър. В община Кирково, справката която имаме е от сутринта и тя показва, че падналото количество валежи там са 50 литра на квадратен метър”. По думите на Илиев, общото валежи за цялата област е около 20 литра на квадратен метър, като е нямало сериозни превалявания през деня. 

„Информацията, която постъпи от „Язовири и каскади” – това е за каскадата Арда, язовир Кърджали и Студен кладенец. Имаше вероятност да започне контролирано изпускане на язовира, през преливниците, но от информацията, която получих от тази вечер е, че това нещо няма да се случи”, каза областният управител. Голяма е и вероятността, изобщо да не се състои такова изпускане през приливните клапи. Илиев заяви, че ситуацията в областта е обнадеждаваща. „Ако евентуално времето застудее – това ще подобри обстановка, тъй като валежи няма да има и язовирите няма да преливат ”, каза той. 
„В областта няма населени места, които да са без ток или вода. Има достъп до всички места и няма бедстващи хора”, каза той и допълни, че постъпилата по - рано информация за контролирано изпускане на язовир Кърджали, е променена, като е обяснено, че ако се наложи такова изпускане на водата от язовира, то това ще се прави в светлата част на деня.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване