12/11/14 11:11
(http://pik.bg)

Директорката на училището в Дебелт хвърли оставка заради насиления Гошко

Директорката на училището в Дебелт хвърли оставка заради насиления Гошко

Директорката на училището в Дебелт е подала оставка, считано от 12 декември.Това каза зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева. Веднага след станалото в школото регионалният инспекторат по образование се е самосезирал  и е започнал проверка.

Взети са мерки за подкрепата на децата в риск. Изпратени са психолози от Варна, информира BNews.

Според Кастрева, директорката Таня Вангелова определено има вина, което е констатирала и проверката. Има пропуски в политиката за действие при деца в риск.

Не са взети мерки в мига, в който се е разбрало, че има такъв случай и ресурсният учител е докладвал, че детето има някакъв проблем.

За мен това е безотговорност, заяви Кастрева и допълни, че ако директорката сама не беше подала оставка, най-вероятно са щели да я освободят, но процедурата е значително по-дълга.

Осмокласникът Асен от циганската махала, насилил Гошко, вече е завържан и срещу него е повдигнато обвинение за блудство.

Само като свидетел, поне засега, остава другият осмокласник от махалата Брайко, с прякор Топчо. Разследване установило, че той е станал очевидец на гаврата с малкия Гошко. За това, че Брайко е гледал безучастно гаврата с петокласника и не е съобщил на учителите, той ще бъде преместен в друго училище.

До 12 г. затвор чакат насилника.

Тогава прокуратурата бе образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а обвиняем още нямаше. Производството е за нарушаване на половата неприкосновеност на лице от същия пол под 14 години, научи изданието ни.

Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен по такова обвинение, извършителят може да лежи от 3 до 12 години в затвора.

8-класникът заключил 11-годишно момче в училищна тоалетна и го изнасилил, а за престъплението станало ясно, след като майката на жертвата открила кървави петна по дрехите, завела го на лекар и станало ясно, че има тежки разкъсвания на ануса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване