12/11/14 05:03
(http://pik.bg)

Къщите в Странджа се пукат по шевовете за празниците

Къщите в Странджа се пукат по шевовете за празниците

Къщите за гости в Странджа са препълнени за предстоящите Коледни и Новогодишни празници.


Това каза Веска Тодорова от отдел „Туризъм” към oбщина Малко Търново за радио „Фокус”. Тя добави, че районът е предпочитан и всяка година по това време е пълно с туристи. „Големи групи наемат няколко къщи в един населен район, за да могат да празнуват точно в нашия регион”, каза Тодорова.
Най- много къщи се наемат в Малко Търново, както и в с.Бръшлян. Има тенденция хората да празнуват в домашна обстановка, преди това да бъдат в заведенията. Повечето къщи в село Бръшлян разполагат и с малки механи в битов стил, в които може да се приготви странджанска кухня.


От общината се стараят да помагат за развитието на туризма.


„Помагаме за инфраструктурата на селата.Скоро направихме и местен туристически форум, на който поканихме всички собственици на къщи за гости, предприемачи и хора, чийто бизнес е свързан с туризма. Събирахме мнения, за това какво ще бъде необходимо за по-успешното протичане на следващия туристически летен сезон”, сподели още Тодорова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване