12/12/14 12:44
(http://pik.bg)

Генералният секретар на Европейската народна партия поздрави Борисов за встъпването му в длъжност

Генералният секретар на Европейската народна партия поздрави Борисов за встъпването му в длъжност

Поздравления към премиера Бойко Борисов за встъпването му в длъжност изпрати генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет, предаде агенция "Фокус".

Той отбелязва, че Европа е в процес на излизане от най-тежката икономическа криза в своята история.

„Изискват се непрестанни усилия за възстановяване на икономическия растеж и разкриването на работни места, както и за справяне с глобалните предизвикателства, пред които сме изправени, включително поддържането на конкурентоспособност чрез насърчаване на отворени и цифровизирани икономики“, заявява Лопес.

Генералният секретар на ЕНП изразява увереността си, че България, под ръководството на министър-председателя Борисов, ще продължи активно да дава своя принос в тези усилия, както и в други важни въпроси от европейския дневен ред.

„С Вашия опит като премиер на България и кмет на София, Вие носите със себе си на този пост енергията, познанията и ентусиазма за насърчаване на европейската интеграция, което може само допълнително да укрепи позицията на България в Европейския съюз“, казва в писмото си Лопес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване