12/12/14 07:58
(http://pik.bg)

Константин Пенчев: Прегазеният съдия Лозан Панов се е уплашил и сигурно има защо

Константин Пенчев: Прегазеният съдия Лозан Панов се е уплашил и сигурно има защо

Прегазеният от къла съдия Лозан Панов се е уплашил и затова се отказал от напреварата за председател на ВКС. Това каза в ефира на Нова телевизия омбудсманът Константин Пенчев. "Самият факт, че Лозан се отказа, а аз го познавам много добре, не е случаен. За мен той се е уплашил. Очевидно има защо. Не може просто така да се оттегли само няколко дни, след като беше обявена неговата кандидатура за председател на ВКС.Затова продължавам да крещя с висок глас – направете реформите, за да не се плашите от нищо. Защото, ако това не стане, ще има нова вълна на реваншизъм. Лошите ще се върнат на бели коне", каза Пенчев.

"ВСС няма да подаде оставка и не това е пътят. Трябва да има реформа в съдебната система. Аз не съм никой политик, никой гражданин да се обяви против реформата. Но има едно решение на Конституционния съд от 2003 г., което на човешки език казва: съдебна реформа в България не може да има“, каза Пенчев.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване