12/12/14 10:02
(http://pik.bg)

Румен Гечев: "Южен поток" и АЕЦ "Белене" са погребани от някои хора

Румен Гечев: "Южен поток" и АЕЦ "Белене" са погребани от някои хора

Ние се радваме, от една страна, че на международните пазари лихвата е много ниска, това означава, че евентуално ще бъде сключен договор при изгодни условия. Лошите новини са, че България влиза в дългова спирала. Това каза депутатът от ПГ "БСП-Лява България" Румен Гечев, по време на дебатите за ратификацията на договор за заем на България в размер на 3 млрд. лв.

 „Другата лоша новина е, че в мотивите на МС няма обяснение как делът на този дълг от БВП ще започне да намалява. Третата лоша новина е, че от този дълг нито една стотинка не отива за българската икономика. Не бихме имали притеснение, ако която и да е страна тегли заем и основната част от тези средства отиват за стимулиране на българското производство и износ”, каза още Гечев. „Преди няколко дни един колега обясняваше как е блъф прекратяването на „Южен поток””, коментира Гечев и допълни, че за съжаление това не е така. „Южен поток” е погребан от някои хора, погребано е АЕЦ „Белене”, „Бургас –Александруполис”. Това погребване на ключови проекти и тази дългова спирала са причината да гласуваме това с натискане на червено копче”, заяви Гечев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване