12/13/14 16:24
(http://pik.bg)

Ирена Соколова: Кметът на Перник е наследил 16 млн. лв. дългове

Ирена Соколова: Кметът на Перник е наследил 16 млн. лв. дългове

Общо задълженията, които наследи кметът на Община Перник инж. Иван Иванов, след избирането на г-жа Росица Янакиева за народен представител са в размер на 16 млн. лева, каза областният управител Ирена Соколова, която беше депутат от ГЕРБ в 42-то НС. По думите й тези задължения са се натрупвали години наред.

„Ние алармирахме през всички възможности, които имахме като общественост в града и като народни представители, и като общински съветници от ГЕРБ, като представители на заинтересованата страна от бизнеса. Това обаче не възпрепятства желанието на г-жа Янакиева да поеме ангажименти към фирмите и след това да не се разплаща с тях, както и с гражданите”, посочи Ирена Соколова, цитира "Фокус". Тя уточни, че в момента сметките на Община Перник са запорирани, заради задължения на общината към фирми. 

„Фирмите са предявили претенции за 1 600 000 лв.”, допълни още тя и определи управлението на Росица Янакиева като лошо и недалновидно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване