12/13/14 17:42
(http://pik.bg)

Росица Янакиева за обвиненията на кмета на Перник: Явно предизборната кампания вече започна

Росица Янакиева за обвиненията на кмета на Перник: Явно предизборната кампания вече започна

Явно в Перник предизборната кампания за следващите местни избори е започнала преди началото на 2015 г. Това каза Росица Янакиева, заместник-председател на Народното събрание във връзка с информацията за това ,че Община Перник е във фалит, пише "Фокус".

Янакиева заяви, че не е запозната с изнесените данни, но посочи, че днешните изказвания на кмета на общината инж. Иванов, относно нейното управление не са колегиални. Тя посочи, че никога до този момент общинските служители не са оставяни без заплати.

„Заплатите са държавно делегирани средства, които пристигат като целева субсидия в началото на всеки месец до 5-то число. Ако г-н Иван Иванов си е позволил да изхарчи тези пари, той е направил нарушение не на един закон”, каза Янакиева.

„Лично настоящият кмет със своите действия по време на заседанието на Общинския съвет за приемане бюджета на общината за 2014 г. е предложи увеличение с 500 000 лв. на средствата, които да бъдат предоставени като план-сметка, като задължение към фирмата, която извършва почистването, сметосъбиране и извозване, както и поддръжката на уличната мрежа, с което е натоварил общината с този половин милион”, допълни още Янакиева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване