12/13/14 13:10
(http://pik.bg)

Странен юбилей! Мъж празнува 10 години от смъртта си

Странен юбилей! Мъж празнува 10 години от смъртта си

Асеновградчанинът Никола Филипов отбелязва тези дни странен юбилей. Мъжът ще черпи, защото е навъртял 10 години, откакто трябва да е мъртъв. През 2004 г. медици от пловдивска клиника му поставят диагноза за тежко онкологично заболяване. То било потвърдено с биопсия, а прогнозата на нашите лекари била за броени месеци живот. Филипов обаче продължил да се бори и стигнал до лондонска клиника. При извършената паралелна диагностика на Острова се оказало, че мъжът страда само от камъни в бъбреците, пише "Марица".

Оперираха ме безкръвно и ми изброиха петдесетина камъчета. Това беше всичко, спомня си във ведро настроение Никола. И до днес той пази трофеите, които лондонските лекари извадили от бъбрека му.   

Филипов е описал уникалното си преживяване в книга със заглавие "Що е то Лондон и що прави нашенецът там”. Когато се върнах в Пловдив и отново се срещнах с лекаря, който трябваше да ми направи онкологична операция, той ми каза: "Такъв случай не съм имал. Мислех, че сме 20 години назад, но се оказва, че годините са повече", разказва пенсионираният физик. Той е публикувал във Фейсбук копие на медицинския документ, с който му е поставена коварната диагноза. 

"Не искам да споменавам имена на лекари, по-скоро предпочитам да гледам откъм щастливата страна на живота и да кажа на хората, че никога не бива да се отчайват. Вече минаха 10 години от този случай, а аз съм в прекрасно здраве", заключава Филипов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване