12/14/14 08:24
(http://pik.bg)

Жена дължи 19 000 лева на Община Варна

Жена дължи 19 000 лева на Община Варна

Общинската съветничка Благомира Александрова е натрупала задължения към Община Варна в размер на 19 000 лева. Сумата е от системно неплащане на наема за кафе-сладкарницата в Спортен комплекс „Приморски” от 87 кв.м. За ползването й местната депутатка сключила през 2009 година 5-годишен договор с община Варна чрез фирмата си „Джаки-83”, пише "Монитор".

Данните бяха изнесени на заседание на общинската комисия по собственост и стопанство. Според направената справка, Александрова започва да нарушава договорните отношения, като не плаща месечния си наем от 1463 лева още в годината на контракта. 

Заради некоректността й следва прекратяване на договора с уведомително писмо от кмета през 2010 година. Бизнесдамата обаче отказва да го получи и през 2013 година следва кметска заповед за изземване на имота.

Следва обжалване на кметското постановление и в началото на тази година Варненският административен съд излиза с решение за отхвърляне на жалбата. 

На втора инстанция общината отново печели делото, а само преди дни и Върховният административен съд се произнася, че „Джаки-83” стопанисва неправомерно кафе-сладкарницата.

През времето на водените дела Александрова е продължила да ползва заведението, като е просрочила и крайната дата на сключения 5-годишен договор, който е до месец май т.г. Имотът е освободен едва в началото на ноември. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване