12/15/14 21:34
(http://pik.bg)

Искат отвод на експерт по делото "Масларова" заради връзка с БСП

Искат отвод на експерт по делото "Масларова" заради връзка с БСП

Да бъде отстранен експерт от делото срещу бившата червена депутатка Емилия Масларова заради връзки с БСП. Това поиска прокурор Калин Софиянски в Софийския градски съд, пише "Труд". Масларова, която е и бивш социален министър, е обвинена, че е присвоила над 11 млн. лв. при ремонта на социалния дом в Стара Загора.

Подсъдими са и Иван Кръстев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов. Според прокурор Софиянски експертът Пламен Лазаров, който участва в изготвянето на строителната експертиза по делото, трябва да бъде отстранен.

„Г-н Лазаров е свързан с политическата пария, с която имат връзка и трима от обвиняемите. Той е член на партията, а миналата година е участвал в избирателната листа", обясни обвинителят. „Не познавам лично г-жа Масларова", защити се експертът.

Съдия Димитринка Ангелова отхвърли искането на прокурора с мотива, че политическите пристрастия не може да са причина за отвод. Въпреки това делото бе отложено за март догодина, тъй като строителната експертиза не бе готова.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване