12/15/14 20:32
(http://pik.bg)

От хранилището в Чирен се добиват допълнителни количества газ

От хранилището в Чирен се добиват допълнителни количества газ

"Булгаргаз" извършва авансови плащания към "Газпромекспорт", за да си осигури необходимите количества синьо гориво, а от хранилището в Чирен се добиват допълнителни количества съобразно сезонното потребление. Това се посочва в съобщение от обществения доставчик "Булгаргаз", информира БТА.

Дружеството изпълнява задълженията си като обществен доставчик към доставчиците на природен газ, посочват от "Булгаргаз". Количествата, които компанията получава по договор с "Газпромекспорт", са в съответствие с договора за доставка на газ. На 16 и на 22 декември дружеството предвижда да извърши авансово плащане на два транша по 19 млн. долара към "Газпромекспорт" за доставките на природен газ за декември.

Добивът на допълнителни количества газ от хранилището в Чирен е рутинна дейност, съобразена със сезонното потребление в страната, отбелязват от компанията. Съгласно министерските разпоредби "Булгаргаз" е нагнетил за 2014 г. 250 млн. куб. метра природен газ, а освен тях е купил и нагнетил допълнително още 70 млн. куб. метра природен газ.

Ежегодно през ноември започва добивният период от хранилището с цел осигуряване на количества, покриващи сезонното увеличение на потреблението в зимния период, посочват от "Булгаргаз". Предвид на лимитирания обем на хранилището, добивът на газ през този период осигурява и освобождаване на капацитет за съхранение през следващия нагнетателен период. Добивът на количества през зимния период е съобразен с плановете на дружеството за внос на природен газ през 2015 година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване