12/15/14 20:04
(http://pik.bg)

Ученици се обърнаха с джип край Банско! Трима пострадаха

Ученици се обърнаха с джип край Банско! Трима пострадаха

Трима ученици пострадаха, след като се обърнаха с джип “Сузуки Витара” на пътя между Добринище и Банско. Катастрофата стана към 7 ч вчера. Младежите са от Гоцеделчевско. Пътували са към Банско, където учат в Професионалната лесотехническа гимназия “Н. Вапцаров”, пише 24 часа".

На прав, но заледен участък 18-годишният Атанас Секулов изпуснал контрол над джипа и колата се преобърнала в канавката по таван. Младежът е с мозъчно сътресение и фрактура на гръден прешлен. Той и двамата му съученици - Иван и Любомир, са откарани в болницата в Разлог. Атанас е настанен в хирургия. Другите момчета имат охлузвания и леки контузии и са освободени за домашно лечение.

37-годишна жена от Бяла черква бере душа в болницата във Велико Търново, а 10-годишната ѝ дъщеря е с натрошен таз, след като колата им се заби в елстълб в павликенското с. Мусина. Майката и детето се возели в “Шкода Октавия”. На завой колата стъпила на заледен участък, шофьорката изгубила контрол и шкодата изхвърчала от пътя. Жената е откарана в болницата с данни за разкъсан далак, черен дроб и фрактура на левия крак. Със счупване на крака е и 23-годишен шофьор на микробус. Той е пострадал след челен удар край Разлог. Катастрофата станала заради несъобразена скорост. По същата причина 3 коли се ударили към 8 ч вчера на пътя между Стара Загора и Казанлък. От Областното пътно управление отхвърлиха упреците, че асфалтът бил заледен, с обяснението, че в 3,30 ч са опесъчили пътя.

В 8,03 ч в полицията е подаден сигнал за верижна катастрофа, при която жена е със счупена ръка.

Заради зачестилите транспортни произшествия в участъка между с. Ягода и Предела на пътя между Стара Загора и Казанлък ще бъдат поставени камери за контрол на скоростта. На това място движението се извършва в две платна, разделени с ивица храсти. Те наподобяват магистрала, но не са, и това заблуждава шофьорите. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване