12/16/14 18:37
(http://pik.bg)

Възможността вноските за втора пенсия да отиват в НОИ цели свобода на избора, заяви министър Горанов

Възможността вноските за втора пенсия да отиват в НОИ цели свобода на избора, заяви министър Горанов

"Възможността вноските за втора пенсия да бъдат преместени в НОИ цели да осигури свобода на избора", заяви финансовият министър Владислав Горанов, който се срещна с представители на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, предаде БНР.

Горанов обясни, че срещата е по молба на премиера Бойко Борисов, защото работодателите са се почувствали "обидени" от факта, че не са поканени за подписването на споразумението със синдикатите в неделя. Той не отговори защо е поканена само една работодателска организация. 

На въпроса дали с преместването на част от партидите се цели подпомагане на бюджета на НОИ, Горанов отговори:

"Ние няма да препоръчаме на никой нито да стои, нито да се маха. Ние ще препоръчаме на пенсионноосигурителните дружества да информират хората да бъдат по-активни. Целта на предложението е повече свобода и демокрация в тази държава. Свобода на избора, нищо повече. Спекулациите и създаването на напрежение около тази тема, според мен е грешка от страна на заинтересованите в тези процеси, защото създават впечатлението, че някой се притеснява от свободата на избор."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване