12/16/14 14:14
(http://pik.bg)

Попова на официално посещение в Мароко

Попова на официално посещение в Мароко

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще направи официално посещение в Кралство Мароко, съобщава прессекретариатът на държавния глава. Визитата е в контекста на усилията за разширяване на двустранното сътрудничество между България и Мароко, включително по отношение на политиките и практическите действия в областта на миграцията и интеграцията на лицата с предоставена закрила.

Утре /17 декември/ Попова ще бъде посрещната с официална церемония в столицата Рабат. Маргарита Попова ще поднесе венец в Мавзолея на Мохамед V, след което ще се срещне с министър-председателя на Кралство Мароко Абделилах Бенкиран. В рамките на деня вицепрезидентът ще разговаря с министъра на външните работи Салахедин Мезуар, с председателя на Камарата на представителите /Долната Камара/ в Мароканския парламент Рашид Алами и с председателя на Камарата на съветниците /Горната камара/ Мохамед Шейх Биадилах.

Предвидени са и срещи с председателя на Националния съвет по правата на човека и с министъра, отговарящ за мароканците в чужбина и миграцията Анис Биру. Маргарита Попова ще бъде гост и на българското училище "Родолюбие" в посолството ни в Рабат. На 18 декември вицепрезидентът ще се срещне с председателя на Централния орган за превенция на корупцията.

По-късно същия ден Попова ще разговаря с почетния консул на България Али Шрайби, ще се срещне с българи, живеещи в града, и с марокански граждани, завършили образованието си в България.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване