12/16/14 15:27
(http://pik.bg)

Синдикалист в МВР: Заставаме зад справедливите искания на служителите в затворите

Синдикалист в МВР: Заставаме зад справедливите искания на служителите в затворите

Синдикалната федерация на служителите в МВР застава зад справедливите искания на служителите от затворите в страната. Това каза  Красимир Костов, член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР, предаде Радио „Фокус” – Варна.

„Те работят по Закона за МВР, а от една страна се получава дискриминация спрямо тяхното заплащане. В новия Закон за МВР бе предвидено заплащането на служителите за нощен труд, време на разположение, празнични дни, докато с Министерството на правосъдието, към което са те, не се постигна договореност за това заплащане. Затова Синдикалната федерация на служителите в МВР застава зад справедливите искания на колегите от затворите”, подчерта Красимир Костов.

Той допълни, че се работи в посока обединяване на всички синдикати в сектор „Сигурност”. В момента се водят преговори и очакванията са до края на януари или февруари следващата година това вече да е факт - обединение на всички синдикати в сектор „Сигурност”. Красимир Костов допълни, че федерацията ще подкрепи и евентуален национален протест на служителите от затворите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване