12/17/14 17:14
(http://pik.bg)

Ген. Стоян Тонев: Даваме възможност и по финансов път да се направят реформите, за които говори министър Москов

Ген. Стоян Тонев: Даваме възможност и по финансов път да се направят реформите, за които говори министър Москов

 "Между първо и второ четене здравната комисия внася поправки в бюджета на касата. Отделяме допълнителни пари за доболнична помощ в размер на 20 млн. лева и 90 млн. за болнична помощ от бюджета на от резерва на здравната каса." Това каза ген. Стоян Тонев брифинг в Министерството на здравеопазването след първата среща на Висшия медицински съвет, предаде агенция "Фокус".

„Даваме възможност и по финансов път да се направят реформите, за които говори министър Москов. В базовия пакет, който ще се предвижда в новата стратегия за здравеопазване ще се заплаща 100% за осигурените от НЗОК. Неосигурените няма да имат планов пакет – заболявания, които не изискват спешност, в рамките на месец ще бъдат отлагани”, допълни той.

Тонев каза още, че ако през това време заболяването се обостри и се наложи спешна помощ, неосигурените граждани ще минат към спешния пакет. Той уточни, че щом някой не е коректен спрямо държавата, а има тази възможност, то преди него ще бъдат онези, които са коректни.

„Единствено при онкоболните и инвазивната кардиология сме се доближили до европейските норми през последните пет години", обясни Тонев.

„В първото тримесечие на неплатени здравни осигуровки няма да увеличаваме сумата за възстановяване на здравните права след като платени, но след този срок ще увеличим реалната сума на 2000 лева”, поясни ген. Тонев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване