12/17/14 19:17
(http://pik.bg)

Московски: Колкото по-бързо започне планът „Юнкер”, толкова по-добре за всички

Московски: Колкото по-бързо започне планът „Юнкер”, толкова по-добре за всички

Колкото по-бързо започне планът „Юнкер”, толкова по-добре за всички нас, защото са заложени доста инфраструктурни проекти на държавата. Това каза транспортният министър Ивайло Московски по време на семинар в Русе.

Ивайло Московски уточни, че от министерството вече са подали формата по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020г. По думите му се връщат малки и частични забележки по нея: „Така, както сме подали програмата, проектите са разписани с т.н малък „овърбукинг” , т.е над всяка приоритетна ос имаме малко над договаряне на средства, което означава, че в крайна сметка притежаваме гъвкавост от резервни проекти във всяка една приоритетна ос, което е добре”.

Московски уточни, че през 2015 .г ще приключи първоначалното администриране на финансовия инструмент „Свързана Европа”, където има заложени проекти.

„Това, което касае град Русе са проектите, свързани с изграждането на Интермодалния терминал, с възстановяване на проектните параметри на ж.п линията Варна – Русе, както и няколко локални проекта”, посочи министърът. По думите му други проекти, които ще получат подкрепа от транспортното министерство са градската железница и летище Русе.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване