12/17/14 09:17
(http://pik.bg)

Необичайно! Пловдивчанин дарява на общината терен в елитен квартал

Необичайно! Пловдивчанин дарява на общината терен в елитен квартал

Невиждано дарение прави обикновен гражданин на пловдивската община, става ясно от предложение на зам.-кмета Димитър Кацарски до местния парламент. Димитър Илиев Георгиев предоставя на градската управа имот от 216 квадратни метра на ул. "Баткун" в престижния квартал "Кършияка", пише "24 часа".

Теренът е оценен на 56 000 лева, а съветниците трябва да гласуват сделката. Служители свързаха дарителя с известния пловдивски бизнесмен Димитър Георгиев. "Не, не съм аз. Бащиното ми име е Атанасов", уточни пред "24 часа" собственикът на "Розаимпекс". "Откъде да зная кой се крие зад Димитър Георгиев. Не съм влизал в подробности", отсече вносителят на предложението зам.-кметът Кацарски. И допълни, че изобщо не се бил замислил по този въпрос.

"За мен няма никакво значение. Щом е дарение за общината, е добре дошло", каза той.
Загадката разплетоха общински съветници, които са гледали предложението в комисиите. Става въпрос за обикновен гражданин, който е преживял дългогодишна съдебна сага с въпросния имот. Парцелът му бил отчужден. Когато магистратите го върнали на Димитър Георгиев, се оказало, че през имота му вече била прокарана улица.Тъй като не можел да ползва този парцел, решил да го дари на общината.

Тя обаче ще му върне жеста. На следващата сесия ще му бъде гласуван апартамент. Георгиев ще стане собственик на жилище, за което в момента плаща наем на управата. "Няма безплатен обяд", коментираха съветници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване