12/18/14 22:43
(http://pik.bg)

По европейските граници са засечени фалшиви играчки за над 23 милиона евро

По европейските граници са засечени фалшиви играчки за над 23 милиона евро

Задържаните по европейските граници фалшиви детски играчки са 8 процента от общата контрабанда. Преди празниците обаче, зачестяват опитите за нелегален внос на играчки, които могат да бъдат опасни - предупреждават от Агенция "Митници". 

По европейските граници са засечени фалшиви играчки за над 23 милиона евро. В България преди празниците зачестяват опитите за контрабанден внос, обяснява главният експерт в Дирекция "Митническо разузнаване" Любка Цветкова.

"Колегите на митнически пункт "Пристанище Варна-запад" задържаха 7 583 детски играчки от Китай, имитиращи продукти на "Дисни". 

От Агенция "Митници" предупреждават, че фалшивите играчки са опасни за здравето на децата. "Детски играчки се произвеждат извън всякакви стандарти и изисквания за безопасност, могат да съдържат дребни части, които при по-малки деца могат да бъдат погълнати. Във фалшивите детски играчки се открива и наличие на тежки метали, токсични вещества и други опасни химически съединения".

Важно е потребителите да бъдат информирани, че фалшивите стоки са не само некачествени, но и че с тяхната продажба се нарушава законът, пише БНР.     

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване