12/19/14 14:35
(http://pik.bg)

150 души на протест пред парламента - искат оставката на Владислав Горанов

150 души на протест пред парламента - искат оставката на Владислав Горанов

Около 100-150 души протестират пред сградата на Народното събрание с искане за оставка на финансовия министър Владислав Горанов, докато депутатите обсъждат Закона за държавното обществено осигуряване за 2015 година, предаде БГНЕС.

Групата протестиращи са се събрали на паметника на Цар Освободител. Хората протестират срещу плановете на кабинета "Борисов" за частните пенсионни фондове. По-рано финансовият министър заяви, че ГЕРБ няма да оттегли своето предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване и то ще бъде подложено на гласуване в пленарна зала на Народното събрание днес.

Управляващите са съгласни между 1 януари и 31 март 2015 година сегашното предложение да бъде подобрено и надградено, но днес предложението ще влезе в зала и ще се гласува.

Хората на площада носят отново плакати с надписи: "Не сме съгласни!!!", "Долу ръцете от моите пари", "Долу парите от пенсиите!", "Не на кражбата".

Междувременно Народното събрание удължи работното си време до 20.00 часа. Пред парадния вход на парламента и около сградата има полицаи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване