12/19/14 19:58
(http://pik.bg)

22 деца сираци и деца с увреждания от Стрелча ще получат помощи

22 деца сираци и деца с увреждания от Стрелча ще получат помощи

Благотворителен Коледен базар се проведе в Стрелча. Това каза за Радио „Фокус” Пепа Филипова, отговорник за проявата.

Базарът включваше кулинарни изделия, сурвачки, коледни картички и сувенири, които са изработени от учениците и колективите на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, НУ „П.Хилендарски” и ОДЗ „Д-р Стайко Стайков”. Всички ученици и деца много се потрудиха, за да приготвят асортимента за базара. Сумите, които ще се съберат от Благотворителния базар и Благотворителната вечер „Стрелчанска Коледа 2014”, ще бъдат раздадени на 22 децата сираци, полусираци и деца с увреждания от община Стрелча.

Учениците от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, които се обучават в секция „Готвач” в специалността „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” поеха основната грижа за подреждането на базара. Общо 259 лв. е събраната сума от базара, като към нея ще бъде прибавена и събраната сума от инициативата „Стрелчанската Коледа 2014 г.”, която ще се състои на 22 декември, понеделник. Миналата година сумата, която бе събрана от двете благотворителни инициативи, бе около 4000 лв. и бе раздадена на 24 деца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване