12/19/14 05:33
(http://www.klassa.bg/)

LG пуска квантов телевизор

 LG ще представи на изложението CES-2015 телевизор с дисплей от квантови точки с резолюция 4К (3640 х 2160 пискела). Уредът ще се продава от края на 2015 г.

 

Новата технология позволява създаването на телевизори с по-точно цветопредаване от OLED-екраните, които сега са водещи по този показател. Квантовите точки представляват миниатюрни кристали с големина от 2 до 10 нанометра, а дебелината им е едва около 20 слоя атоми. Те излъчват цвят в зависимост от размера си, но във всеки случай с по-тесен диапазон на светлината от съществуващите сега източници, Това позволява по-точно цветоотделяне.

 

„LG планира използването на квантови точки за подобряване работата на подсветката на матрицата от течни кристали. На практика те ще заменят сегашните луминофори, които се използват заедно със сините светодиоди”, обясниха от представителството корейската компания.

 

Подобна разработка показа Samsung през 2011 г., като размерът на екрана беше 4 инча. Две години по-късно и Sony представи дисплей с квантови точки. И в двата случая обаче технологията не беше достатъчно усъвършенствана, за да стигне до масовия пазар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване