12/19/14 17:55
(http://pik.bg)

БДЦ призова управляващите да оттеглят предложението за фондовете

БДЦ призова управляващите да оттеглят предложението за фондовете

Българският демократичен център поиска цялостна концепция за пенсионната система, а не отделни и откъслечни промени. От трибуната на Народното събрание народният представител от БДЦ Стефан Кенов обяви, че пенсионната ни система прилича на един чувал със стотици кръпки, както и Кодексът за социално осигуряване. Дайте да направим нещо, което да има цялостна концепция, а не текстче по текстче, призова Кенов.

Той се обяви за отлагане на исканите от правителството промени. Вместо това, според него трябва да се помисли как да се направи така, че хората да бъдат стимулирани да плащат за реалните си доходи, за да получават реални плащания в края на своя живот.

„Съберете всички партии в Народното събрание, направете една истинска кръгла маса, поканете всички работодателски организации, синдикатите, пенсионерските съюзи. Нека да оттеглим нашите предложения, които касаят пенсионно-осигурителната система, нека заедно за 6 месеца да изготвим една цялостна система“, заключи Кенов.

Той отбеляза, че в момента ставаме свидетели на един процес, в който не вземат участие всички страни, не се консултира с опозицията, няма ги и част от работодателите.“ На това основание аз искам да оттегля и моето предложения за пенсионната реформа. За останалите предложения моля да бъде прието връщането на модела за изчисляване на майчинството на базата на 18 месеца“, допълни още депутатът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване