12/19/14 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Путин: За Украйна ние сме прави, Западът греши

Приключи десетата по ред голяма годишна пресконференция на руския президент Владимир Путин. На събитието въпроси задаваха 1200 журналисти. Путин отговаря в продължение на 3 часа и половина на питания за състоянието на руската икономика, кризата в Украйна, срива на рублата, газовите проекти с Китай и Турция, ЕС и т.н.

Руският президент заяви, че настоящите проблеми в руската икономика са причинени от външни фактори, основен от които е цената на петрола. Той заяви, че Русия ще се измъкне от кризата най-късно след две години. Путин одобри мерките, предприети от правителството и централната банка по отношение на срива на рублата и допълни, че страната има достатъчно валутни резерви. Държавният глава предсказа, че повишеният лихвен процент ще затрудни изплащането на ипотечните кредити, но държавата ще обмисли как може да подпогне хората в това отношение. Според Путин 25-30% от проблемите на руската икономика са причинени от западните санкции. 

Путин обвини Запада, че се държи "имперски" и нарече разширяването на НАТО към изток "изграждане на нова берлинска стена". Руският президент обясни, че страната му не изпраща свои войници в Източна Украйна. По думите му става въпрос за доброволци, на които не се плаща. Според Путин сепаратистите в Донбас имат желание за постигане на мир, но правителството в Киев не откликва достатъчно силно. Руският президент заяви, че и Москва, и Киев желаят да се запази целостта на Украйна.

По отношение на газовите проекти, Путин заяви, че създаването на газов хъб между Турция и Гърция е рбаота на ЕС, а не на Русия.

Pressadaily

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване