12/20/14 15:38
(http://pik.bg)

Даниела Дариткова: Хората са загубили доверие в институциите

Даниела Дариткова: Хората са загубили доверие в институциите

Запозната съм с проблема, който вълнува жителите на квартал Устово във връзка с изграждането на ТЕЦ-а в квартала, срещала съм се и с Инициативния комитет за защита на интересите на жителите на квартал „Устово” и големият проблем при реализацията на този проект е, че хората са загубили доверие в институциите и в конкретния случай, ние наистина трябва да имаме много точна и ясна информация от всички, които контролират процеса, че всяка процедура е изпълнена, съгласно законовата уредба. Това каза  д-р депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова във връзка с протеста, който се проведе в „Устово” и затварянето на главня път за 30 минути, пише "Фокус".

Дариткова обясни, че е направила две парламентарни питания по отношение на изрядността на строителните разрешителни и надлежността на разрешенията и оценка на въздействие на околната среда, които са направени за изграждането на съответния обект, на едното питане има отговор, очаква отговор на другия в някои следващи заседания на Народното събрание. „От друга страна ако разгледаме глобалния проблем, наистина трябва много да работим в посока на това да се възстанови доверието на гражданите във всички органи на държавата, в държавността, затова че тя работи в интерес именно на българите, а не в нечий частен интерес и смятам, че това ще бъде голямото предизвикателство на нашето управление”, каза д-р Дариткова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване