12/20/14 11:11
(http://pik.bg)

Плевнелиев няма да наложи вето за пенсионните фондове

Плевнелиев няма да наложи вето за пенсионните фондове

Президентът Росен Плевнелиев няма да наложи вето за пенсионните фондове. Това каза самият той в интервю за предаването на Дарик „Годината” на въпрос дали ще наложи вето върху прехвърлянето на пари от частните към държавния фонд. "Вето – не, но управляващите поеха категоричен ангажимент в рамките на 3 месеца до края на март да се проведе национално отговорен дебат, да се поканят експерти, работодатели, да се поканят синдикални организации и всеки който може да допринесе за устойчиво решение за пенсионната реформа в България, която не търпи отлагане, но не може да се прави на парче и в последния момент", заяви държавният глава. 

„За мен като държавен глава е важно да посоча проблема, той е ясен, с надеждата, че управляващите са дали срок за национален дебат и че министър-председателя е поел категоричен личен ангажимент, ако има както той каза има смислен аргумент, той ще промени решението си”, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване