12/20/14 08:44
(http://www.klassa.bg/)

Черният интернационал заговорничи в Милано



Младежи веят неофашистки знамена.
Отпечатаният за форума афиш.
Милано днес е сборният пункт на крайната европейска десница - в индустриалната и финансовата столица на Италия ще се състои сбирка на ръководствата на неонацистките и фашистките партии от Стария континент. До вчера обаче не се знаеха мястото и часът на срещата, тъй като организаторите й от италианската неофашистка формация „Форца Нуова”

 

се опасяваха от сблъсъци

 

със симпатизанти на местните леви и умерени партии. Ако се вярва на отпечатания специално за форума афиш, то той би трябвало да премине под лозунга „Европа - велика и свободна”.

 

Участие в сбирката са потвърдили гръцката партия „Златна зора”, британската „Бритиш нешънъл парти”, испанската „Демокрасия насионал”, шведската „Свенкарнас парти”, германската „Националдемократише партай Дойчланд” и още няколко крайнодесни формации от други страни.

 

Идеята на организаторите от „Форца Нуова” е участниците да се споразумеят за официално обединение в нещо като „черен интернационал”, който да се нарича „Националистическо движение на европейските народи”. Според разпространения онлайн

 

манифест на форума

 

въпросното движение би трябвало да се бори на първо място срещу нашествието на имигранти в Европа и защитата на нейните „чисти жители”. Идеите за постигането на тази цел са много - репатриране на всички нелегални пришълци, разделяне в класовете на децата на имигранти от тези на коренните жители, пълна дискриминация за другоземците на работните места и др. На мушката на нeонацистите и фашистите са също така идеите за мултиетническа, мултикултурна и мултирелигиозна Европа. Очаква се звезда на днешната среща в Милано да бъде евродепутатът и лидер на Националдемократише партай Дойчланд - неонацистът Уго Войт, който обявява за свой идол Адолф Хитлер. Официална покана за участие във форума е била отправена на лидера на италианската сепаратистка партия Северна лига Матео Салвини, но той деликатно отказал. Същото според запознати сторила и лидерката на крайнодясната френска партия Национален фронт Марин льо Пен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване