12/21/14 09:53
(http://pik.bg)

Ден на траур в Казанлък заради загиналия мъж във фирмата за боеприпаси

Ден на траур в Казанлък заради загиналия мъж във фирмата за боеприпаси

В Казанлък днес е ден на траур, предаде „Фокус“. Погребват 45-годишния Веселин Турлаков, който загина в петък при взрив в частна фирма за производство на пиротехнически изделия и боеприпаси „ Балиста“, която се намира западно от град Мъглиж.

„Разноските по погребението ще бъдат поети от Община Казанлък” , каза кметът Галина Стоянова. В тежко състояние с изгаряния са и две от работничките във фирмата, които са настанени в УМБАЛСМ „ Пирогов“. 

„Най- вероятно става въпрос за авария по време на технологичен процес”, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод възникналия взрив. Продължава огледът на мястото на инцидента от следователи на Национална следствена служба за изясняване на причините довели до инцидента.

По случая е заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс - за причинена смърт на В.К.Т., на 45 години, поради незнание, или немарливо изпълнение на занятие, или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи, съобщиха от Окръжна прокуратура Стара Загора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване