12/21/14 08:26
(http://pik.bg)

Кадрови скандал тресе болница в Благоевград - лекари си отмъщават заради директорски пост!

Кадрови скандал тресе болница в Благоевград - лекари си отмъщават заради директорски пост!

Началникът на акушеро-гинекологично отделение д-р Огнян Митев, който е номиниран за директорския пост в МБАЛ - Благоевград, изненадващо в петък бе отстранен от заеманата длъжност, пише "Струма бг".

Болничният директор д-р Вл. Пандев, който завчера получи от здравното министерство писмо за свикаване на Общо събрание на акционерите за избор на нов борд на директорите, удари наказателно опонента си. Скандалната новина за отстраняването на д-р Митев предизвика оживени коментари и недоволство сред здравните работници.

Д-р Огнян Митев, който управлява АГО от 2009 година, получил уведомление, че вече не е шеф на АГО вчера малко преди обяд, преди да влезе в операционната зала. В писмото се посочва, че не може да заема ръководния пост, защото получената от него оценка на конкурсния изпит е 4,00.

Реално съм уволнен, д-р Пандев ми отмъщава, изхвърля ме на улицата след 28 години работа в операционна зала, защото съм определен за директорския пост, каза вчера с огорчение д-р Митев. Специалистът превъзмогна случилото се и поясни:

В деня на конкурсния изпит за длъжността началник АГО д-р Пандев е бил в Министерството на здравеопазването и там лично разбрал, че аз съм предложен за бъдещ болничен директор. Същия ден /12 декември/ се явих на изпит, а по-късно в 16,00 часа бях извикан в София. Там в министерство бе и той и ясно разбра за предстоящата кадрова рокада. Изумен съм от подхода му, уволнява ме, за да няма проблеми. Председателят на изпитната комисия д-р Румен Кастелов ми изпрати днес /б.р. вчера, 19 декември/ около 12,00 часа съобщение, което гласи: Здравей, колега, аз не определям началниците в болницата! Това е работа на ръководството! Разберете ме! Разбирам колегата, с него се познаваме още от студентските си години, в трудна ситуация е бил поставен, но за какъв резултат от конкурса говорим тогава, щом решенията ги взима лично ръководният екип начело с д-р Пандев. За разлика от него, аз имам придобита специалност,  в моите ръце са изплакали хиляди бебенца, трудовият ми стаж като лекар стартира през 1986 година в болницата, а от 1989 година съм неизменно в родилна зала в акушеро-гинекологично отделение. В момента имам пациентки, на които съм лекуващ лекар, имам насрочени и планови операции, какво да обясня на родилките... заключи д-р Митев, малко след като разбра, че д-р Пандев го е отстранил от длъжност.

С ловък ход е отстранен от началническия пост и д-р Любомир Димитров, който е завеждащ  реанимация.

Той е класиран на второ място на конкурса с оценка 5,00, а колегата му д-р Христо Юруков е на първо и ще заеме длъжността. Отстраненият началник д-р Л. Димитров се ползва също с добро име сред колегите си. Той е дългогодишен лекар в благоевградската болница, трудовият му стаж стартира през 1988 година, през 2007 година стана началник на спешно отделение, а реанимация оглавява от 2010 година.

Двамата отстранени началници д-р Л. Димитров и д-р О. Митев са депозирали жалби в Министерство на здравеопазването.  Вчера колегите им  започнаха подписка в тяхна подкрепа.

За никого в бялата гилдия не е тайна, че за изминалите 6 месеца МБАЛ - Благоевград болницата напуснаха и други утвърдени началници на отделения, сред тях д-р Таня Янева, д-р Антоанета Хаджиева, д-р Стефан Качев, д-р Йорданка Руйчева, заедно с тях си тръгнаха и медицински специалисти.

От МБАЛ - Благоевград в петък обявиха началниците на 17 отделения след проведените конкурси. Сред новоназначените са д-р Петър Узунов - на урология, д-р Христина Марянова - на детско отделение, д-р Красимир Стойчев - неврология, д-р Владимир Рабаджийски - вътрешно отделение, д-р Бойка Даскалова - Кръвна банка. В останалите 10 болнични отделения няма рокади на шефските постове, те запазват ръководните си постове.

В двуседмичен срок по КТ спечелилите конкурса началници трябва да заемат длъжностите с 3-годишен мандат на управление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване