12/21/14 21:30
(http://pik.bg)

Специалист: Купената книжка означава едно - убиец на пътя

Специалист: Купената книжка означава едно - убиец на пътя

"В много от шофьорите се забелязва промяна в поведението и културата им на пътя." Това каза Симеон Симов, секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в София, към Столична община пред агенция "Фокус".

Симов обясни, че за младите шофьори, интерес представляват автомобилните и моторните гонки. Той допълни, че при подобен тип улични състезания също е отчетен голям брой жертви. Симов посочи още една от предпоставките за евентуален пътен инцидент – купуването на правата за управление на МПС.

„Добре че се предприеха мерки по отношение на получаването на права за управление моторно превозно средство. Преди време имаше големи злоупотреби в това отношение и се купуваха много шофьорски книжки. Купената книжка означава едно - убиец на пътя”, заяви Симеон Симов. Като пример за тази положителна промяна той посочи това, че шофьорите започнаха да спират на пешеходните пътеки.

„С бавни темпове българите започнахме да мислим по европейски. Много неща се промениха, но не трябва да спираме дотук. Трябва да се стремим да постигаме повече положителни резултати в тази посока”, допълни още Симеон Симов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване