12/22/14 05:48
(http://www.klassa.bg/)

Lumia 735 - най-добрият селфи телефон

 В последно време в рубриката на вестник „Монитор“ HiTeck писахме предимно за Android и iPhone телефони и операционни системи. Редно е да хвърлим едно око и на третата по употреба, но не и по значение и производителност OS – Windows Phone 8.1. Един от най-новите апарати в средния клас е Nokia Lumia 735. Моделът е ориентиран към потребители между 20-29 години, които имат възможност да си закупят смартфон от най-висок клас, но не мислят, че има смисъл да инвестират твърде много. Тази група потребители обикновено искат и търсят смартфон на достъпна цена, но без компромис по отношение на функциите.

 

От два месеца и половина Lumia 735 е наличен на българския пазар, като продажбите на устройството започнаха на 1 октомври. Благодарение на широкоъгълната предна камера, достъпната цена, стилния и компактен дизайн и интегрираните Microsoft услуги Lumia 735 позволява на хората лесно да заснемат и споделят своите изживявания.

 

Lumia 735 съчетава елегантен и ярък дизайн и висока функционалност, за да предложи на потребителите безкомпромисно качество. Заедно с интегрираната 4G LTE свързаност Lumia 735 осигурява изключително персонализиране благодарение на Windows Phone 8.1. Освен това широкоъгълната камера е идеална за Skype видеоразговори. Тя позволява на хората да споделят повече от света около тях или да добавят повече приятели и роднини в разговора. Този модел бе обявен за най-добрия селфи телефон, защото с 5-мегапикселовата си Full HD предна камера позволява да се самоснимаме още по-бързо и лесно. Селфитата стават уникални с подобрената функция Lumia Selfie, която е предварително инсталирана на Lumia 735 и се води една от бонус екстрите му.

 

Апаратът разполага с мощния Qualcomm Snapdragon 400 процесор с четириядрен 1.2 GHz CPU. Този процесор осигурява по-бързо и по-гладко изживяване с последната версия на Windows Phone 8.1, която включва още център за нотификации Action Center и бързата клавиатура Word Flow.

 

С  Lumia 735 гледането на филми и видео на широкия 4.7-инчов HD OLED екран с ъгъл на видимост от почти 180 градуса, дори и при ярка слънчева светлина е повече от отлично.

 

Голямото предимство на телефона е отлична интеграция с услугите на Microsoft като Skype и Microsoft Office, включително Outlook, Word, Excel, OneNote и PowerPoint, които са предварително инсталирани на устройството, за да осигурят висока функционалност, когато сме в движение.

 

Политиката на Microsoft е такава, че компанията гледа да осигури еднакъв изглед на програмите си на всички устройства. Тоест – с тези приложения ще може да се разглежда и редактира word документ така, както ако е отворен на компютъра пред вас.

 

С покупката на всеки телефон с Windows 8.1 получаваме и безплатни 15 GiB за съхранение на файлове в облачната услуга на Microsoft - OneDrive, която позволява синхронизация, съхранение, достъп и споделяне на съдържанието. За облачните технологии на Microsoft сме писали в предишни издания на HiTeck.

 

Nokia телефоните са известни с емблематичните си и ексклузивни приложения като HERE, HERE Maps и др., които правят работата с телефона едно голямо удоволствие. Навигацията с безплатна карта за България (и всички други страни) - HERE Maps и Drive+ -  е лесна за употреба с широкия 4.7-инчов екран. Вграденият нискоенергиен чип SensorCore пък следи физическата активност и локацията на потребителите чрез следващото поколение фитнес приложения като Bing Health & Fitness, Fitbit и Adidas MiCoach (за Fitbit също сме писали). Батерията с капацитет 2220 mAh издържа oще по-дълго, когато смените панела на устройството с панела за безжично зареждане, който обаче се продава отделно. Него можем да ползваме лесно, като вместо с кабел зареждаме телефона безжично, само като го поставим на подложката.  

 

В България устройството се предлага в тъмносив и бял цвят, но винаги можем да се сдобием с още и различни панелчета, които да сменяме, когато искаме. Хубавото е, че батерията не е вградена, както при предишни модели на Lumia, а може да се изважда и подменя при нужда.

 

Модел: Lumia 735

 

ОС: Windows Phone 8.1

 

Екран:    4.7” HD OLED 720x1280, 2.25D curved glass

 

Батерия: 2220 mAh

 

Основна камера: 6.7-мегапикселова FF камера

 

Предна камера: 5-мегапикселова широкоъгълна Full HD камера

 

Памет: 8 GiB + 15 GiB безплатно съхранение на файлове в OneDrive

 

SD: До 128 GiB

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване