12/22/14 09:15
(http://pik.bg)

Бели гълъби се появиха до общината в Сливен

Бели гълъби се появиха до общината в Сливен

Четири бели гълъба се появиха до общината в Сливен. Птиците си харесаха пешеходната зона до стария фонтан откъм страничния вход на сградата и вече няколко дни не мърдат от там. Изненадващата им поява създава много настроение сред минувачите.

В района съобщиха, че гълъбите се появили след последната сватба в края на миналата седмица. Мястото, където птиците се разхождат по плочките, се намира точно срещу залата за сватбени тържества. Момичетата, които извършват ритуалите, потвърдиха, че от известно време се е появила нова мода.

След края на бракосъчетанията много сватбари започнали да пускат във въздуха вместо балони гълъби като символ на "щастието чак до небето" за младите двойки. За услугата те наемали хора, които отглеждат красивите птици. "Винаги обаче гълъбите се връщат при стопаните си - там, където са си свикнали. Научихме, че така е станало и при въпросната сватба" - казаха от кметството.

Хората наоколо обаче не се вънлуват кой е собственикът на неочакваните "гости" пред общината. Служители от адимнистрацията, живущи наоколо, както и ученици от близкото Пето училище редовно им дават храна и се грижат за тях.

Присъствието им радва децата толкова, колкото и градската коледна елха.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване