12/22/14 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Британците пътуват за евтини подаръци до Москва

 Британският вестник Daily Mail определи Москва като най-доброто място за предколедно пазаруване за британците и съобщи, че много поданици на кралицата вече са се възползвали от далаверата, съобщава „Прайм”.

 

Причина за това е силно обезценената рубла, което дава

 

възможност на чужденците да

 

пазаруват много по-евтино

 

маркови дрехи и други качествени скъпи стоки, отколкото в собствените си страни.

 

„Ако сте оставили покупките за празниците за последния момент, то най-атрактивната дестинация несъмнено остава Москва”, пише британското издание. „За подаръци от световноизвестни брандове можете да икономисате огромни пари”, обяснява вестникът.

 

Според сметките на Daily Mail играчки от нашумелия мултфилм „Студено сърце” са 2 пъти по-евтини, отколкото в Лондон.

 

Със сто лири по-ниска цена излиза iPad mini

 

на британците, а за гривни Cartier икономичните англичани могат да спестят 13 000 фунта стерлинги. Цените на тези стоки в много магазини все още са на нивото отпреди сриването на руската парична единица. Фотоапарат №ikon Сamera в Москва може да се купи за 2970 паунда, срещу 4769 лири на Острова. Часовник TAG Heuer Carrera Calibre излиза в Русия с 4660 фунта по-евтино, а цената на плосък телевизор Samsung е със 162 лири по-ниска, изчислява изданието. Дамски часовник Aquaracer се продава на дребно във Великобритания за 4495 лири, докато в Русия той се предлага за по-достъпните 2532 паунда.

 

Поевтиняването на рублата направи за чужденците по-евтини и самолетните билети и престоя в руските хотели. Двупосочен билет с руска авиокомпания излиза 199 паунда, а пакетът

 

с нощувка в хубав хотел се предлага за 300 лири

 

Единственият проблем са визите, но с експресна поръчка те биват издавани за 2 дни.

 

За разлика от чужденците за руснаците вносните стоки поскъпват и в последната седмица те започнаха да купуват масово. Някои западни вносители в страната дори спряха доставките заради несигурността на пазара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване