12/22/14 10:35
(http://pik.bg)

Голямото пътуване започва - над 700 хил. българи ще напуснат домовете си

Голямото пътуване започва - над 700 хил. българи ще напуснат домовете си

олямото пътуване започва. Очаква се още от днес много българи да пътуват заради настъпващите празници. Според Института за анализи и оценки над 700 хил. българи ще напуснат домовете си, за да празнуват Коледа и Нова година навън. Около 160 хил. тръгват за чужбина, информира ТВ 7.

Силният трафик и задръстванията ще започнат още от ранния следобед на 23 декември и на 24-и сутринта. Очаква се натоварване по пътищата и на 30 декември от обяд.

Най-голям трафик се очаква по основните магистрали на градовете, по граничните пунктове - Кулата, Маказа и Дунав мост. Експертите очакват силен трафик и от румънски туристи, които минават транзитно през България за Гърция.

От 25 декември полицаи започват проверки по метода "Широкообхватен контрол" по малките пътища, курортите и местата с интензивно движение. Ще се следи за употреба на алкохол, наркотици, техническа неизправност на колите, застраховка "Гражданска отговорност".

Инспекциите ще продължат до края на празниците.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване