12/22/14 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Люспа на БСП незаконен рентиер?

 Земеделецът Спас Панчев-Лакомото разваля коалицията с БСП, за да задържи 2 етажа държавни имоти на „Врабча“ 1

Николай ДИМИТРОВ

Бившият депутат Спас Панчев , известен с прякора си Лакомото, забил нож на досегашните си коалиционни партньори от БСП, за да продължи да държи 2 етажа от сградата на улица „Врабча“ 1. Червендалестият масон лобист се надявал, че нова коалиция с участващата в управлението партия АБВ ще му позволи и занапред да си похапва на хляба от мекото. Лакомото е настанен в помещенията на престижната столична уличка, без да има каквото и да било правно основание за това. Неговият Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ не е парламентарно представен и по закон няма право на офис, осигурен от държавата. Нещо повече, свидетели твърдят пред „Галерия“, че Панчев е разпитвал познати дали търсят помещения на „Врабча“ под наем. Това дава основания за прокурорска проверка дали зад гърба на данъкоплатците не рентиерства незаконно с държавни имоти.

Малката партийка с голям и амбициозен вожд всъщност наброява един файтон хора. Това обаче не пречи да е парламентарно представена в миналия парламент в коалиция с БСП. Представена, разбира се, чрез лидера си Спас Панчев, прочул се с предложението да отпадне забраната за пушенето в заведенията.

Откакто Михаил Миков пое лидерството в БСП, Панчев изпадна от парламента, независимо че хвърли луди пари да бъде избран чрез преференциален вот от листата в Благоевград. Това го е настроило да търси нови хоризонти в политиката. Най-естествено Лакомото е потърсил стария си приятел Румен Петков, който се изявява като виден функционер в съуправляващата АБВ. Според информатори на „Галерия“ обаче лично Георги Първанов е разпоредил да не се обръща внимание на Панчев. Бившият президент прекрасно е преценил, че земеделецът е един от онези хора, които са готови да се отъркват около силните на деня, за да получат кокал от властта. За Панчев е публична тайна, че беше като сянка на самия Първанов, после на Бойко Борисов, след това на Сергей Станишев. В зависимост от промените по върховете.

Неуспешният пирует обаче принудил Панчев отново да се върне на „Позитано“, където направо е плонжирал на червеното килимче с обяснението, че е верен на БСП. Земеделецът искал да запази партийната си субсидийка от 6000 лева, която от червената централа отпускат на непарламентарно представените коалиционни партньори.

Стари партийни кадри на столетницата обаче са категорични, че лидерът Миков не трябва да приема обратно разкаялия се грешник. „Панчев е от плъховете, които първи напускат потъващия кораб. Усетил обаче, че никъде не гледат на него сериозно, той се връща. Ние обаче нито сме потъващ кораб, нито трябва да качваме плъхове на борда си“, коментират на „Позитано“.


в. Галерия  
Николай Димитров





Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване