12/22/14 19:25
(http://pik.bg)

Стартира подписка в подкрепа на ТЕЦ - Варна

Стартира подписка в подкрепа на ТЕЦ - Варна

От утре започва подписка в подкрепа на това, ТЕЦ – Варна да продължи да работи след 1 януари 2015 година. Това заяви лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов по време на протеста, организиран тази вечер от синдикатите и представителите на енергийни дружества срещу затварянето на централата, информира "Фокус".

Гуцанов допълни, че още утре в града ще бъдат отворени пунктове, където всеки ще може да подкрепи работещите в ТЕЦ – Варна. Според него, спирането на централата е поредният удар върху икономиката на града и региона, който вече икономически е съсипан. Гуцанов подкрепи искането на работещите и служителите – ТЕЦ-а да не бъде затваряна от 1 януари, тъй като това създава реална опасност в цяла Североизточна България да бъде въведен режим на тока.

„ТЕЦ – Варна трябва да се превърне в кауза за всички нас – не можем да позволим поредното знаково предприятие за региона да бъде затворено така, както много други, които са давали хляб и работа на много варненци, а сега дори не съществуват”, заяви Гуцанов.

Протестното писмо, което бе връчено на областния управител Стоян Пасев от представителите на синдикатите Христо Христов и Румен Нешков, както и от Борислав Гуцанов е адресирано до Народно събрание, до премиера Бойко Борисов, до министрите на икономиката и енергетиката и до Министерството на външните работи.

Още преди два дни Борислав Гуцанов обяви, че подкрепя исканията на работниците в ТЕЦ – Варна и заедно с тях поиска държавата да си върне правото за управлението на централата, за да не остават без работа стотици варненци. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване