12/23/14 21:02
(http://pik.bg)

ВСС ще заседава на 8 януари

ВСС ще заседава на 8 януари

Следващото заседание на Висшия съдебен ще бъде на 8 януари. На него ще бъдат поканени и представители на съдиите  от Софийския градски съд, които продължават да настояват за оставката на ръководството на съда, пише БНР.

Правосъдният министър е атакуван от снощи с искане да свика съдебните кадровици още следващия понеделник.  Двама от подписалите членове  - Магдалена Лазарова и Соня Найденова са били на мнение, че на това извънредно заседание трябва да бъде обсъдено и писмото на седемте посланици на държави от Европейския съюз, с което се изказва подкрепа на правото на съдиите да изразят публично мнението си по проблемите в Софийския градски съд.

Министър Иванов приветства инициативата за обсъждане на тези теми и именно с оглед важността на поставените въпроси, за да се гарантира тяхното обсъждане в присъствието на всички членове на ВСС, както и за да бъде дадена възможност на съдиите, подписали обръщението до Съвета, да организират участието на свои представители, насрочва заседанието за първия четвъртък на новата година. 
Към размяната на писма в рамките на съдебната система се включи и ръководството на Софийския градски съд, за да отхвърли за пореден път исканията на протестиращите редови съдии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване