12/23/14 20:17
(http://pik.bg)

Криза на кадри в БСП. Потъващата структура в Поморие преизбра Никодим Стоянов

Криза на кадри в БСП. Потъващата структура в Поморие преизбра Никодим Стоянов

БСП преизбра досегашния си лидер на структурата в Поморие – Никодим Стоянов, други кандидати за поста няма. Това съобщи след проведена общинска конференция на партията областният лидер Николай Тишев (на снимката вдясно), пише "Флагман".

Конференцията беше свикана след решение на пленум на БСП, според което общинските структури в Бургас, Поморие и Приморско трябваше да проведат избор на лидери, поради слабите резултатите на последните парламентарни избори. Преизбирането на Стоянов в морската община показва обаче, че липсват подготвени и разпознаваеми кадри в партията, които да оглавят левицата в тези общини и на практика изборните форуми се обезсмислят. В Поморие подкрепата за БСП на вота на 5 октомври се срина на 906 гласа, което прави едва 9,06%.  В момента е изключително важно кой ще поеме ръководството на общинската структура, тъй като през идващата година предстоят местни избори.

Припомняме, че в Приморско за общински лидер беше избрана бившият кмет Лиляна Димова, която обаче пред местни членове е заявила, че няма амбиции да участва в кметската надпревара. Източници от средите на социалистите коментираха съгласието й да оглави партийната структура по-скоро от безизходица, тъй като няма друга изявена фигура, която да я поведе.

Общинската конференция на БСП в Бургас ще се проведе на 7 ми февруари и в момента протичат номинации за поста.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване