12/23/14 21:06
(http://pik.bg)

На косъм! Четирима оцеляха след смъртоносно салто с кола

На косъм! Четирима оцеляха след смъртоносно салто с кола

Трима мъже и млада жена оцеляха като по чудо, след като автомобилът им "Опел корса" се преобърна насред оживения бул."Банско шосе" в Сливен. Произшествието станало в 11,40 ч. на 22 декември, при отличен асфалт и видимост - казаха от полицията в града, пише "Труд".

"Банско шосе" излиза на главния път за София. Булевардът е с две платна, които са отделени с ограждение. Всяко платно е с по две ленти. Колата се е движила с несъобразена скорост. 58-годишният шофьор е изгубил контрол над волана в района на завод "Светлина". Автомобилът помел металните ограждения. Навлязъл в платното за насрещно движение. Завъртял се и се преобърнал.

Според неволни очевидци, единствено късметът е спасил пътуващите в опела след смразяващото салто, както и останалите участници в движението - коли и пешеходци. Свидетели на инцидента се притекли на помощ. На място пристигнали линейка и екип на КАТ. Шофьорът и момичето не са пострадали. Двамата мъже, които пътували на задната седалка, се отървали с леки наранявания. Те били откарани в спешния център за оказване на медицинска помощ.
Пробата за алкохол на шофьора отчела 0,57 промила. Пътните полицаи са му издали талон за кръвни изследвания. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и веднага е взета шофьорската му книжка.

Недалеч от мястото на инцидента наскоро загина 19-годишен младеж, а двамата му приятели все още са в кома, след като колата им се заби с несъобразена скорост в тролейбусен стълб.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване