01/27/15 18:50
(http://pik.bg)

Адвокатът на бащата убиец доволен, но иска по-малка присъда

Адвокатът на бащата убиец доволен, но иска по-малка присъда

"Доволен съм, но при всички положения ще обжалваме. Имаме основание да оспорваме. Апелативният съд може да намали още присъдата". Това заяви, след като чу присъдата на Окръжен съд - Русе адвокатът на бащата-убиец Пламен Петров - Славчо Славчев.

Както вече съобщихме, РОС постанови на Петров, който на 20 април преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена, 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затворническо поведение от закрит тип.

"Съжалявам, че не се прие това да се разглежда като непредумишлено убийство. Никой не казва, че детето не е убито, но не е умишлено. Той не съзнава. Той е болен човек. Защо така обаче експертизата реши друго, не знам", коментира адвокат Славчев, като уточни, че ще се изчака излизането на мотивите към присъдата, за да се прецизира по-точно обжалването.

Припомняме, че Славчев настояваше за повторна разширена комплексна съдебна психологическа и психиатрична експертиза с 11 конкретни задачи, но искането му бе отхвърлено от съдебния състав на РОС с председател Красен Георгиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване