01/27/15 08:58
(http://pik.bg)

Арестуваха врачка, разваляла магии срещу 3 бона

Арестуваха врачка, разваляла магии срещу 3 бона

23-годишната приказлива Николина Василева от град Златарица, подвизаваща се като “магьосница” с псевдонима Ходжа Гюлшен, беше арестувана в събота в Сандански, уличена в измами, пише в. "Монитор".

От поне 2 години жената ходжа разваляла черни магии, като зарибявала своите жертви с един и същ телевизионен рекламен клип из кабеларките в цялата страна. Обещавала им разваляне на всякакъв вид черни магии на отделни хора, както и на цели семейства. Мизата за тази й дейност се движела от 1500 до 3000 лева, които зарибените превеждали, обикновено на два транша, на посочени от нея мъжко име и адрес някъде в България.

Из­­мамените не са никак малко, след като тя е плащала месечно по 2 хиляди лева на много местни телевизии, за да въртят постоянно рекламния й клип. Заедно с “магьосницата” от ромски произход в Сандански и Благоевград бяха арестувани още сестра й и други двама мъже. В полицията вече са наясно, че става дума за организирана престъпна група измамници.

Оперативната работа и разобличаването на Гюлшен и аверите й полицията започва през месец ноември миналата година, когато студентът С. П. от Югозападния университет “Неофит Рилски” изгоря с 1690 лева, които изпратил на посочен адрес за разваляне на черна магия на цялото му семейство. Трябвало да й преведе още 1500 лева, но младият 26-годишен благоевградчанин се усетил, че има нещо гнило и в телефонен разговор с “магьосницата” поискал да му върне дадените в аванс пари. В отговор тя му се заканила, че ако продължава да й се обажда и притеснява, още утре щял да намери майка си студена: “Как ще ти е по-добре, да дадеш още 1500 лева или да търсиш 4-5000 лева за погребение на майка ти”, отговорила тя на молбите на младежа да й върне парите, после му затворила телефона.

Да, ама зарибеният не бил чак толкова “омагьосан” и направил запис на разговора си с “магьосницата”. Цялото изнудване на студента продължило от 27 ноември до 3 декември 2014 година. На 23 януари тази година Ходжа Гюлшен прави грешна стъпка, като отново се връща в Благоевградски регион и по същата схема за разваляне на черна магия отмъкнала в “аванс” 260 лева от благоевградчанка. Служителите на ОД на МВР-Благоевград хващат следите й и в събота е арестувана. В Сандански е хваната и нейната сестра в момент на теглене на парите от банкомат.

Преди това в писмена жалба до Първо управление на МВР в Благоевград 26-годишният студент депозирал като доказателство и записа на телефонния си разговор с “магьосницата”. “Усъмних се в нея, защото хората, които наистина помагат, не вземат толкова пари. Освен това не може така жестоко да ме плаши, че ще умрат най-близките ми хора”, обяснява пред полицията рекетираният млад мъж, който подал жалбата.

По случая е образувано досъдебно производство. Благоевградската полиция и прокуратура апелират към всички измамени от цяла България да сигнализират на тел. 112, за да се разнищи цялата схема на организираната престъпна група “Ходжа Гюлшен”.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване