01/27/15 19:05
(http://pik.bg)

Кметът на Разград стана почетен гражданин на града

Кметът на Разград стана почетен гражданин на града

Четирима нови почетни граждани на Разград утвърди днес Общинският съвет на тържествена сесия по повод Деня на града. Носители на званието са кметът Денчо Бояджиев, бившият кмет на побратимения ирландски град Армаа Робърт Търнър, заслужилият треньор и съдия по борба Байрам Велиев /посмъртно/ и музикалният педагог Свилена Дечева.

Бояджиев получава най-високото местно отличие заради цялостната си дейност през последните 10 години към създаване и реализиране на  управленска политика за изграждане и развитие на общината във всички сфери, насочена към привличане на инвестиции, изпълнение на проекти и създаване на приветлив вид на града и общината.

Групата съветници от ГЕРБ гласуваха против номинациите, с мотива, че с промяната в правилника за почетните звания тази награда е започнала да се обезличава и обезсмисля. Те нарекоха одобряването на пердложените номинации „фарс“ и заявиха, че наградата е започнала да се раздава като партийна благодарност.

От групата на БСП заявиха, че в такъв празничен ден никой от номинираните не заслужава обиди, защото всеки един от тях с постиженията си е доказал, че заслужава да  бъде удостоен с отличието.

Съветниците одобриха и предложението за удостояване с почетния знак „За принос към икономиката на община Разград“ на фирма „МАТ“ ООД. Отличията ще бъдат връчени официално от 18.30 ч. в Общинския културен център.

На тържественото заседание присъстваха народните представители от Разградския избирателен район Валентин Василев и Ахмед Ахмедов, областният управител Петър Василев, гости от Орел и Слобозия, почетни граждани и др.

В началото на заседанието празнично слово изнесе председателят на Общинския съвет Милена Цанева. Свои приветствия  за празника на града поднесоха кметът на румънския град-побратим Слобозия Александру Стойка, представителя на руския град-побратим Орел Евгений Злотков и областният управител Петър Василев. Той подари на Цанева букет рози, а на бившите си колеги плакет за ползотворната работа./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване