01/27/15 04:42
(http://www.klassa.bg/)

Напусна ни заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и съпредседател на Парламентарната група „АБВ” Росица Янакиева

 На 26 януари 2015 г. ни напусна заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и съпредседател на Парламентарната група „АБВ” Росица Янакиева.
 
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изрази своите искрени съболезнования на нейните близки и роднини.
 
В писмото си до тях председателят на парламента отбелязва: „Напусна ни един достоен човек и политик, социално ангажиран, отдал безрезервно сили и енергия за демократичното развитие и просперитета на страната. Една от каузите, в които Росица Янакиева вложи цялото си сърце, беше и пълноправното участие на жените във всички сфери на нашия живот.”
 
„Дълги години Росица Янакиева активно работи за засилване ролята на местната власт в решаване на проблемите на хората. На родния си град Перник Росица Янакиева посвети знания, усилия, политически опит”, посочва Цецка Цачева. Председателят на парламента отбелязва, че Росица Янакиева ще бъде запомнена и с активната й гражданска позиция, която е отстоявала като депутат в 40-то Народно събрание на Република България и като заместник-председател на 43-ото Народно събрание.
 
Поклонението ще се състои на 27 януари 2015 г., от 11.00 часа, в Двореца на културата - гр. Перник.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване