01/27/15 12:09
(http://pik.bg)

Организации продължават да протестират срещу промените в Закона за защита на животните

Организации продължават да протестират срещу промените в Закона за защита на животните

Представители на „Сдружение за защита на животните“ и граждани внесоха протестни становища в Министерството на земеделието и храните срещу предложенията за изменения в Закона за защита на животните, публикувани на сайта на министерството по-рано този месец, предаде Topnovini.bg. 

Защитниците на животните не са съгласни с опитите с въвеждането на задължително чипиране на домашните котки и опитите за ограничаването на достъпа хората без специална професионална квалификация до гражданските групи, които контролират приютите за бездомни животни. Досега гражданите и представителите на организациите за защита на животните имаха свободен достъп до тези групи. 

Сред протестиращите беше и Марта Георгиева общински съветник от ДСБ, която подкрепя хората тук и смята, че промени в закона не са нужни, защото дава добри резултати. 

Протестиращите недоволстват срещу това, че законът въвежда като задължителни цели текстове от Терестриалния код за сухоземните животни на Световната организация по здравеопазване на животните, който според тях има само препоръчителен характер. 

Гражданите и представителите на организациите за защита на животните изразяват и своето несъгласие с това, че не ги канят на обсъжданията за промени в закона и с критериите, по които се избират организациите, участващи в дискусиите.  

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване